Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

БСП няма да чертае червени линии с третия мандат

В партията няма реваншизъм, заяви депутатът Красимир Йорданов

24.07.2024 | 20:31 Редактор: Елеонора Танева

Шансът е много малък, но не бива да се пропуска възможността за съставяне на редовно правителство в този парламент. Има много проблеми за решаване. Държавнически подход е да не се поставят червени линии, а да се търси общото между всички партии и проблемите, които са на дневен ред - ниските доходи, инфлацията. Това заяви депутатът от БСП Красимир Йорданов в студиото на "Денят ON AIR". 

Той посочи, че ако президентът Румен Радев връчи на ПГ на БСП третия мандат за съставяне на правителство, ще бъде свикано заседание на Националния съвет. 

БСП не трябва да чертае червени линии

"Не би трябвало да има червени линии, на хората им е омръзнало от червени линии. Да не бързаме да се подготвяме за предсрочни парламентарни избори, БСП е готова за тях, но ще направим всичко възможно да не се стига до там. Не трябва да се затварят врати, преди всичко трябва да се търси максимална подкрепа", категоричен е народният представител.

По думите на Йорданов няма реваншизъм в БСП и никой няма да бъде изключен, защото някой друг така е пожелал: "Не става въпрос за желание да изключиш някого, изключваме другари, ако са нарушили устава, не по желание на един или друг от нашите членове, независимо дали си ръководител или редови член".

БСП ще гони по-добри резултати на следващи избори с широко обединение

В ефира на Bulgaria ON AIR той изрази очакването си широко ляво обединение да повиши резултата на БСП на следващи избори. В петък предстои подписване на споразумение между леви формации за общо действие по различни политики. 

Красимир Йорданов определи като емоционално решението на Нинова да не отиде на традиционния събор на Бузлуджа.

"Бузлуджа е символ за БСП - там хората не ходят заради личностите, а заради лявата идея. Нинова е доскорошен наш лидер, оценявам нейната работа, има много позитивни неща", каза депутатът.

Йорданов е член на временната парламентарна комисия за проверка на всички факти и обстоятелства на данни за извършени престъпления във връзка с дейността на идеолога на ПП "Величие" Ивелин Михайлов.

"Трябва да сме наясно, че парламентът не е разследващ орган, работата на тези комисии е да получи информация за неща, които не са известни на широката общественост. От там има органи, които да предприемат действия.  Всичко е възможно, стига да има политическа воля", убеден е депутатът.

Очакванията му са щетите на хората, пострадали от пожарите да са са за десетки милиони лева. 

Гледайте целия разговор във видеото.