fallback

Петър Петров, "Възраждане": С третия мандат в нас бихме разговаряли с всички без ДПС

"За да стигнем до ефективни присъди, трябва да имаме ефективно разследване на корупцията", заяви депутатът

24.07.2024 | 20:15 Автор: Толя Стоянова

Очакваме с растежа ни в политиката да искаме да получим третия мандат, за да може да представим исканията, които сме оповестили, и да може да представим проектокабинет. Това заяви депутатът от "Възраждане" Петър Петров в предаването "Денят ON AIR".

"Възраждане" е готова за разговори за съставяне на правителство

Той отбеляза, че в 50-ия парламент няма формирано мнозинство или опозиция. Петров подчерта, че "Възраждане" би седнала да разговаря с всички партии, които биха желали да обсъдят точките от програмата ѝ, но без ДПС.

"ГЕРБ заявява, че нейната програма идеологически е коренно противоположна от тази на "Възраждане". Не възлагам надежди, че те биха разговаряли с нас. Ние сме длъжни да поставим на масата за разговори това, което бихме желали да бъде направено като политика и да потърсим подкрепа, ако получим третия мандат. Това зависи от президента Румен Радев", каза Петров пред Bulgaria ON AIR. 

Според него 50-ото НС не е предизборно, а е резултат от обществените нагласи след управлението на 49-ото.

Какво ще се случи с хората, пострадали при пожарите?

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов написа във Facebook, че МС е приел предложение на партията хората, които са пострадали при пожарите, да бъдат настанени в хотели.

"Неведнъж сме настоявали на българските граждани да бъдат давани същите права, като на гостите от Украйна. Винаги българските граждани трябва да са с приоритет. Веднага направихме предложение пострадалите хора да бъдат настанени в хотели и къщи за гости. Големият проблем е как ще бъдат компенсирани. Не може за чужденците хотели по морето, а на българските граждани да им предлагаме заместители", заяви Петров.

По думите му отдавна Конституционният орган е политизиран.

"За да стигнем до ефективни присъди, трябва да имаме ефективно разследване на корупцията. От "Възраждане" се борим това да се случи. Трябва да се попитат разследващите органи в лицето на прокуратурата защо не внасят обвинения", уточни депутатът от "Възраждане".

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback