fallback

На срещи в САЩ Бенямин Нетаняху ще настоява за нови доставки на двутонни бомби

Разгръща се още един фронт на войната, заяви Давид Леви

23.07.2024 | 21:15 Автор: Елеонора Танева

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заминава на посещение в САЩ.

"Още не е сигурно, че няма да се срещне с Джо Байдън. Утре предстои нещо изключително важно - речта му пред двете камари на американския парламент, за втори път Нетаняху ще говори пред тях. Не се сещам за друг държавен лидер, който го е правил", коментира международният анализатор Давид Леви в студиото на "Денят ON AIR".

Според него американският президент ще направи всичко възможно да се срещне с Нетаняху след речта си. А в програмата на Натаняху са и срещи с Камала Харис, вероятно и с Доналд Тръмп. Леви е категоричен, че сътрудничеството между САЩ и Израел няма да приключи, без значение кой ще бъде следващият президент на Щатите.

"Няма как военното сътрудничество да се прекрати. Най-голямото засягане беше преди 2-3 месеца, когато администрацията на Байдън ограничи двутонните бомби. Със сигурност доставките ще се възстановят. След атаките от Йемен, стана ясно, че има нужда от тези бомби", категоричен е Давид Леви. 

Пред Bulgaria ON AIR той подчерта ролята на хутите, които бедстват и нямат дори храна. 

"Хутите са като "Хизбула", "Хамас", милициите в Ирак и Сирия - поделения на иранската армия. Получените от Иран оръжия се използват срещу Израел. Говорим за още един фронт на същата война. Опитват се да разширят фронтовете непрекъснато. В по-големите градове в окупираните територии има хамасизация", каза още международният анализатор. 

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback