fallback

Мая Манолова: Лявото започва начисто и е време за обединение

"Нинова е причината за катастрофата в БСП, смята лидерът на "Изправи се.БГ"

23.07.2024 | 20:43 Автор: Деси Николова

Лявото е единственото, което се обединява на фона на разпадащите се големи партии, на фона на разправиите в дясно, разцепеното ДПС, новите партии, които още невлезли и вече се самоприключиха. Лявото е единственото, което говори за обединение, се събира и се надявам да се яви заедно на следващите избори. Това заяви лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова в студиото на предаването "Денят ON AIR".

По нейни думи това е огромен шанс както за лявото, така и за обществото и цялата политическа система.

"Със своята разпокъсаност, левицата доведе до управление псевдодесни и либерални формации, които със своите експерименти докараха държавата до катастрофа. Ние сме пред най-голямата политическа криза - шест избори за последните три години, силно фрагментиран парламент, разпадащи се партии и нулево доверие на хората в партийния елит", заяви Манолова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея не е нормално в най-бедната държава най-голямата лява партия да е пета в парламента, а останалите леви партии дори да не влизат в него.

"Една от причините за това е, че лозунгите за обединение в ляво си останаха лозунги, имитации. Катастрофата и на БСП се дължи и на политиката на нейното ръководство, което препятстваше по всякакъв начин лявото обединение", смята лидерът на "Изправи се.БГ"

Тя подчерта, че не може човек да говори за това как никога няма да работи с Борисов и Пеевски, а в крайна сметка "да влезеш в парламента и да прегърнеш двамата".

"Нинова дирижираше авторитарно ситуацията в най-голямата партия и изобщо в цялото ляво", коментира гостът.

Според Манолова е време за обединение на лявото.

"Лявото започва начисто, започва отново, започва силно и ще даде пример и на дясното, и на центъра и на цялата политическа система как трябва да се прави политика, как може да се направи обединение и как лявата сила може да стане водеща", заяви събеседникът.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback