Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

"Рилският пустинник": Младият и старият Св. Иван Рилски се срещат в столицата на 26, 27 и 28 юли

Ириней Константинов и Атанас Младенов влизат в главната роля

22.07.2024 | 21:23 Редактор: Толя Стоянова

Софийската опера поставя "Рилският пустинник" на площад "Св. Александър Невски". Спектакълът се посвещава на 70-годишнината от възстановяването на Българската патриаршия и ще се проведе на 26, 27 и 28 юли от 21:00 ч.

"Може би сме изгубили надеждата, че един такъв човек може да ни поведе. Ще имаме ли сили да тръгнем?", попита директорът на театър "София" Ириней Константинов в предаването "Денят ON AIR".

По думите на оперния певец Атанас Младенов предизвикателството преди всичко е човекът да събуди бореца в себе си.

"Това не е роля. Това не е обичайно представление. Това е много силна емоция. Не очаквах такова силно усещане у мен", призна Константинов пред Bulgaria ON AIR.

Младенов влиза в ролята на младия Йоан, който е бунтар - човек, решил да излезе извън структурата на нормалното. Константинов, който играе възрастният Св. Иван Рилски, подчерта, че героят му има дълъг път на преосмисляне на света.

"Когато е млад един човек, е способен да извършва неща от храброст, глупост или невнимание много повече, отколкото в по-късния си етап на живота. Има един момент точно в края на първата част, който е разтърсващ - една смърт. Тя не може да остане незабелязана, тя е пречупващ елемент. Драматургически това е най-силната част", разкри Младенов.

Гледайте целия разговор във видеото.