Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Общински съветник от ИТН: Проблемите в политиката пречат да се помогне на бедстващите

Пламен Данаилов обвини кмета Васил Терзиев, че общината губи пари заради дела, заведени срещу градоначалника

18.07.2024 | 21:14 Редактор: Елеонора Танева

В буквалния и преносен смисъл държава гори. Това природно бедствие е много притеснително, проблемите на политическата сцена не помагат държавата да си е на мястото с подпомагането на бедстващите. Това коментира общинският съветник от ИТН Пламен Данаилов в студиото на "Денят ON AIR".

Той заяви също, че борбата с корупцията не е самоцел и държавата трябва да бъде на мястото си и да не изземва и тормози бизнеса и хората. Според него ресурс има или може да бъде намерен със заем. 

"900 млн. лв. за размерите на нашата икономика не са чак такова голямо предизвикателство. Друг е въпросът колко бързо могат да бъдат похарчени ефективно и как да се гарантира, че ще стигнат за нуждите на хората, които са пострадали и от друга страна да имаме реална превенция за подобни събития", каза Данаилов.

Компенсациите за бизнеса заради цената на тока

В ефира на Bulgaria ON AIR общинският съветник от ИТН изрази позицията си, че не трябва да се дават повече компенсации на бизнеса заради цените на електроенергията. По негови данни вечерите у нас се достига цена от над 1000 лв. на мегаватчас заради големия недостиг. 

"Българската енергийна борса не е добре интегрирана. Друг голям проблем на българската енергетика е, че ПАВЕЦ "Чаира" не работи, защото беше извършен некачествен ремонт, който доведе до това му състояние. Преди месец търгът, който пусна НЕК се провали, нямаше кандидат, който да се яви на обществената поръчка, нужни са 55 млн. лв. за рехабилитацията", уточни гостът. 

Проблемите в Столичната община

Общинският съветник допълни, че кметът на София Васил Терзиев за пореден път е "катастрофирал" в съда, като общината е осъдена по поредно дело да изплати този път 31 00 лв. на частната фирма, обжалвала негово решение.

"Надявам се кметът да не губи времето на столичани и да започнем да работим. Губенето на дела е проблем, защото плащаме такси", допълни Пламен Данаилов.

Гледайте целия разговор във видеото.