fallback

Костадин Костадинов: Подаряваме 80 млн. лв. на Украйна, докато България гори

В този парламент не може да има нито правителство от ГЕРБ и ДПС, нито срещу ГЕРБ и ДПС, каза лидерът на "Възраждане"

18.07.2024 | 20:15 Автор: Елеонора Танева

В този парламент не може да има нито правителство от ГЕРБ и ДПС, нито срещу ГЕРБ и ДПС. 6 от депутатите на бившето "Величие", които останаха верни на идеолога на партията Ивелин Михайлов, заявиха, че няма да подкрепят правителство нито с втория, нито с третия мандат. Така оставаме 119 депутати, което обезсмисля всичко. Те направиха услуга На ГЕРБ и ДПС. Това заяви лидерът на "Възраждане Костадин Костадинов  в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че само от президента зависи кога ще бъдат предсрочните избори, но очаква да са след средата на октомври. Костадинов отново заяви, че са водени разговори с ПП-ДБ.

"Явно изпитват някакъв срам, когато разговарят с нас, не виждахме такъв, когато разговаряха с Борисов и Пеевски.  Платиха цената, че изпраха Борисов и Пеевски, сега ще платят цената, че дават повторен шанс на Борисов и Пеевски", коментира Костадинов.

В ефира на Bulgaria ON AIR той уточни, че точките в декларацията на ПП-ДБ се покриват с предложения, правени от "Възраждане" още преди появата на партията на Асен Василев и Кирил Петков.

За какво "Възраждане" и ПП-ДБ не се разбраха?

Ние им казахме - в крайна сметка за антикорупционните реформи го говорим преди да съществува "Продължаваме промяната", няма как да има борба с корупцията без обединяваме двете декларации и ги гласуваме заедно - за референдумите.

"Те искат безусловна подкрепа,  за нещо, за което няма връщане назад. Референдумът, за който настояваме ние, не безусловен - на него може да спечели тяхната или нашата гледна точка - каквото реши българският народ", посочи лидерът на "Възраждане".

НС няма думата за новата помощ за Украйна от 80 млн. лв.

Костадинов коментира ситуацията с пожарите в страната и възможностите за реакция на държавата. Според него вместо да отделяме средства за помощ за Украйна, могат да бъдат дадени за справяне с кризата: "Нови 80 млн. лв. ще се подарят на Украйна, защото са заложени в бюджета предварително. Те ще бъдат подарени директно, както бяха подарени над 1,5 млрд. лв. на украински туристи, които наричат бежанци. Липсват хора, пари, средства. Тези пожари изписват огнен некролог на България".

Лидерът на "Възраждане" е категоричен, че хората не се интересуват от избори и дали ще има правителство. Както и че такова без "Възраждане" не може да съществува.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback