fallback

Атанас Зафиров: БСП ще влезе с жестоки амбиции в изборите, не е време за разруха

"Учуден съм от поведението на Георги Свиленски", каза изпълняващият функциите председател на БСП

18.07.2024 | 20:41 Автор: Искра Ангелова

Предсрочните парламентарни избори стават все по-предвидими. Тъй като този път обединената левица ще влезе с жестоки амбиции в тези избори, ако се стигне до тях, защото още не съм загубил надежда, че потенциалът на този парламент е напълно изчерпан. Това е очакването и на българското общество. Но в никакъв случай не се плашим от избори - поредицата от срещи, които проведохме, ни дават голяма доза оптимизъм. Това каза изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му е учудваща скоростта, с която ПП-ДБ са заявили, че няма да се направи опит за реализация на втория мандат.

Конституционните промени и съдебната реформа

"Те получиха уверение от БСП, че сме готови да търсим диалог и по-различна форма на съгласие. Очакваме от третия мандатоносител да прояви по-различен манталитет и да търсим решение. Няма как да подкрепим една декларация, която пледира за морал и за съдебна реформа, но да бъде поставена под условие, което би нарушило Конституцията. Точно сега ПП-ДБ говори за съдебна реформа на фона на конституционните промени, които бяха направени. И в тази декларация не бяха отразени реалните промени пред българското общество", допълни Зафиров за Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че присъствието им на срещата по никакъв начин не е обвързало партията с подкрепата за втория мандат.

Ще се отделят ли милиони за пострадалите при пожарите?

"За разлика от другите партии, които само констатират проблеми, ние днес направихме нещо различно - внесохме в бюджетна комисия за спешно задължаване на МС да отдели средства за пострадалите от пожарите и за закупуване на най-необходимата техника. Системата се нуждае от 200-250 млн. лв., които не е толкова трудно да бъдат намерени, за да се закупи най-необходимата техника. Вината е на държавата, че през всичките тези години бяха дадени неразумни много пари за най-различни неща", поясни и.ф. председател на БСП.

Зафиров призна, че е учуден от поведението на Георги Свиленски.

"Разбирам, че той трудно преживява факта, че не е председател на ПГ, но това по никакъв случай не трябва да го предизвиква към подобен тип поведение. Тук се бие по институцията и партията. Кой ще реди листите? Както винаги, нашите местни структури. В момента не е време за разруха. Левицата има исторически шанс", категоричен е той.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback