Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Байрам Байрам: Интриганти деребействат на гърба на ДПС зад името на Доган

Връзката между Пеевски и Доган е като между баща и син, посочи депутатът от Движението за права и свободи

17.07.2024 | 20:14 Редактор: Тодор Петров

ДПС отказва да разговаря с "Продължаваме промяната-Демократична България".

"ПП-ДБ обръщат парламента на детска градина, правят само бели и пакости. Президентът им се скара като възпитател и им каза какво трябва да правят. Едва ли не обръщат парламента в място за игрички. Винаги сме подкрепяли антикорупционното законодателство, но е смешно те да говорят за антикорупция", заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Байрам Байрам в "Денят ON AIR". 

По думите му отцепилите се от ДПС депутати нямат решение за преговори с ПП-ДБ и продължават да блокират колективните органи.

НАТИСК ВЪРХУ ДЕПУТАТИТЕ ОТ ДПС

"Има безпрецедентен натиск над народните представители от ДПС. Обикаляне на хотелите, чукане по вратите, телефонни обаждания през нощта, обещания за постове... От две седмици и не е спряло. Над мен няма натиск, знаят моя характер - на бялото никого няма да кажа черно. В последната предизборна кампания всички кандидати за народни представители казваха на хората, че трябва да има редовен кабинет, за да им бъдат решени проблемите. Някои политици мислят какви далавери да направят", съобщи депутатът от ДПС. 

Байрам Байрам посочи пред Bulgaria ON AIR Джевдет Чакъров като един от хората, оказвали натиск върху областните структури на партията.

"Ако не го направят, значи са против Ахмед Доган, а той никога не ни е учил на такива неща. Това не са ценностите на ДПС. Интриганти искат да продължат да деребействат на гърба на партията зад името на д-р Ахмед Доган. Заради тях се случва това", каза още гостът.

Байрам подчерта, че в последните седмици хора обикалят селата и казват, че българите превземат партията, което, по думите му, е много притеснително. Няма напрежение към обществото, но има напрежение в ДПС, отбеляза събеседникът.

КОЙ НЕ ИСКА СИЛНО ДПС?

Според Байрам има фактори, които не искат ДПС да бъде монолитно, силно и да постига по-добри резултати. 

"Може би тези отвътре са маша на някой друг. Връзката между Пеевски и Доган е като между баща и син, те нямат нужда от посредници. Когато дойде времето, те ще седнат и ще изяснят този проблем в ДПС. С г-н Пеевски и екипа работим за ДПС, не за създаването на нов политически проект. До изборите нещата ще се изгладят. В някои хора страхът надделя над смелостта", обясни депутатът.

Байрам е на мнение, че шансът за кабинет в 50-ото НС е изчерпан и няма смисъл да се губи повече време. 

Гледайте целия разговор във видеото.