fallback

Елисавета Белобрадова, ПП-ДБ: Явно отиваме на избори

Няма никакви знаци коалицията да не се запази, каза депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България"

17.07.2024 | 20:09 Автор: Вяра Димова

Проявяваме постоянство и последователност. Целим конституционна реформа, реформа на съдебната система и смяна на корупционния модел в България с нормален европейски демократичен модел на управление. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Елисавета Белобрадова в "Денят ON AIR".

По думите ѝ разговорите с ГЕРБ, а и с останалите групи, са се размили в полето на предизборната кампания.

"В НС се усеща, че по-голямата част от политическите сили са се настроили за предизборна кампания. Нашето предложение послужи за пореден път за предизборни призиви и послания, особено що се отнася за позицията на ГЕРБ. Нямаше да правим срещи с всички парламентарни групи, които имат желание да обсъдят текстовете, ако нямахме намерение тези текстове да бъдат подложени на обсъждане", каза Белобрадова за Bulgaria ON AIR.

Мандатът не трябва да е подготовка за следващи избори

"Това се случи с първия мандат. Мандатът се взе, за да се изиграе едно предлагане на правителство. След тези срещи, тази вечер и утре ще разберем с какви изводи са излезли експертните групи и ще можем да излезе с изявление. Разговорът е най-силният инструмент на един народен представител", категорична е Белобрадова.

Румен Радев трябва да подпомогне политическата обстановка

"Г-н Пеевски бърза за избори, защото трябва да успее да се прегрупира, разбираемо е. Позицията на ГЕРБ в голяма степен се определя от Бойко Борисов. Неговата позиция досега се определяше от позицията на Пеевски. Явно отиваме на избори. Третият мандат си заслужава да бъде поискан и да се направи опит за изпълнение, ако имаме достатъчно голямо мнозинство", подчерта Белобрадова.

Избирателите не дават ясен и точен мандат на политическа сила

"При ясна програма, цели и времеви рамки, тогава лесно българските граждани могат да видят задачите. Това, което се случва в момента, е постоянно преливане от пусто в празно. Постоянни политически игри. Засега няма никакви знаци коалицията да не се запази. Трябва да се направят промени, защото тези 300 000 гласа не можем да ги прехвърлим на политическия противник. Ако нашият мандат не бъде изпълнен успешно, това 50-о НС ще завърши кратко", обобщи Белобрадова. 

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback