fallback

Михаил Миков: Гласът на БСП не се чува

"Те не могат да излъчат алтернатива", коментира бившият вътрешен министър

16.07.2024 | 21:19 Автор: Деси Николова

Имам чувството, че някои политици не се усещат какво правят. Това, че отиваме отново на избори е по-малкото зло. По-голямото зло е, че нямат усещане защо се стигна дотук, какво се случи. Това коментира Михаил Миков от "Левицата" в предаването "Денят ON AIR".

"Отсъствието на ясни политически послания, на отстоявани продължително време политически виждания, кара избирателите все по-малко да отиват в деня на избори до избирателните секции", отбеляза Миков.

"В БСП беше допусната грешка"

"Трябваше да се отиде незабавно на конгрес след този трагичен резултат на изборите. Този конгрес, като върховен колективен и колегиален орган на партията, трябваше да види грешките и в политиката. Хората трябваше да си понесат отговорността. Никой нямаше полза от конгрес, нито Нинова и подкрепящата я група, нито тези, които довчера бяха с Нинова, а днес най-силно крещят", каза Миков за Bulgaria ON AIR. 

По негови думи опитът да се изкара, че само Корнелия Нинова е виновна за колапса на БСП е несъстоятелен.

Зашо не бе свикан този конгрес?

"Върви се по този път, който Нинова начерта преди години - така нареченият пряк избор. Една голяма заблуда за партийните членове, че те избират председателя. Около 30% гласуват и участват в изборите, други 30% се оформят от протоколите в общинския съвет и едни 20% се оформят на ул. "Позитано", посветените даже знаят в коя стая, на третия етаж", заяви гостът.

"Десницата доминира в българския парламент"

"Гласът на БСП не се чува, БСП не може да излъчи алтернатива. Десницата доминира в българския парламент. Тя също е изпаднала в някаква огромна междуличноста разправия. И ПП, и ГЕРБ и ДПС са все десни партии, които са докарали политиката в България до това състояние", коментира Миков.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback