Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Владислав Панев: Декларацията даде ход на разговори, няма да се съберат 160 гласа

"Имаме нужда от обединение на демократичните сили", каза бившият зам.-председател на ПГ на ПП-ДБ

16.07.2024 | 20:48 Редактор: Вяра Димова

По отношение на целите за България - къде искаме да е страната след 5-10 години, в "Продължаваме промяната" и ДБ няма противоречия. Друг въпрос е как това да бъде постигнато. Това коментира бившият зам.-председател на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Владислав Панев в "Денят ON AIR".

ДСБ предложи "технически кабинет" с третия мандат

"За мен това е правителство, подобно на служебното. Няма мандат да извършва големи промени в държавата, но през това време парламентът ще може да работи и да приеме законите за Плана за възстановяване. Има важни закони, залегнали като мерки за получаване на втория транш", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Панев декларацията ще даде ход на разговори: "Дори да приемем, че едното "Величие", БСП, ГЕРБ и ДПС и Доган подкрепят тази декларация, няма да се съберат 160 гласа".

Безвластието през последните месеци коства огромни инвестиции, категоричен е той.

"В Унгария вече втори китайски производител на електромобили ще строи завод. Заобикалянето на високите мита, които Европа налага на китайски автомобили, води до дислоцирането на китайски заводи в Европа", даде пример Панев.

Икономика и инвестиции

"Когато става въпрос за привличане на големи инвеститори, фантазията на мнозинството български политици, управляващи от 2007 г. насам, достига до това как да усвояваме повече европари. Икономиката ни не е реформирана и не работи на пазарни начала", допълни той.

Панев изрази мнение, че 5-и блок на АЕЦ "Козлодуй" работи в пълния си капацитет.

На въпрос дали "Продължаваме промяната - Демократична България" ще де разцепи при евентуални предсрочни избори, Панев отговори, че това зависи от партиите, които формират коалицията.

"Имаме нужда от обединение на демократичните сили", обобщи той.

Гледайте целия разговор във видеото.