fallback

Коментар: Ходовете на ПП-ДБ са отдавна закъснели

Партиите вече са в предизборна кампания, смятат проф. Мария Пиргова и Максим Бехар

16.07.2024 | 20:30 Автор: Деси Николова

ГЕРБ прие предложението на "Продължаваме промяната - Демократична България" за разговори по антикорупционни законопроекти. Вчера, на среща с президента ПП-ДБ предложиха държавният глава да забави втория мандат с три месеца, за да търсят подкрепа за тези инициативи и за кабинет с техния мандат.

Декларациите като част от политиката.

"Декларациите са част от политиката и когато има кауза, не е лошо да има и декларации, да има позиции, всяка партия да заеме позицията си. Тази декларация обаче вече е част от предизборната кампания. Тя има кауза, но като част от предизборна борба, посветена на изборна битка. Това е добър ход на ПП-ДБ, най вече на "Демократична България", но ходът е неубедителен и закъснял. Има много кусури, но тази политическа сила не може да отиде с нищо на едни избори. Това е целта - да се каже "ние предложихме", коментира политологът проф. Мария Пиргова в студиото на предаването "Денят ON AIR".

По нейни думи тази декларация е слаба и неубедителна като съдържание и няма да доведе до ход към правителство.

"В рамките на безпомощността на партиите да управляват повече, мисля че ние ще отидем към едни безплодни избори. След това очаквам гражданите да заемат по-активна позиция към тези, които са неспособни и зимата да вървим към други решения", каза проф. Пиргова.

Държавата като една развалена кола.

"Картинката е следната - имаш автомобил, който не върви, в случая държавата. Дал си я тази кола на монтьор и той една година го човърка този двигател, и се опитва нещо да направи, все не пали и не пали. На края на година ти си взимаш колата и казваш, че искаш да я дадеш на друг монтьор, а той казва: "Сакън, дай ми още малко време, ще видиш как ще я оправя". Случаят с държавата е същият. Това е директно сравнение. Една година имахме ПП-ДБ, които можеха да се преборят с цялата корупция на света, да стигнат до Африка, ако искат", заяви медийният експерт Максим Бехар пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи "Продължаваме промяната"-"Демократична България" са имали властта и всички лостове на влияние в ръцете си, за да се преборят с корупцията, а времето за това отдавна е отминало.

Бехар бе категоричен, че е необходимо България сериозно да затегне ръкавите с инфлацията и да се погрижи за икономиката си.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback