fallback

Румен Овчаров: Радев генерира две поколения клиентела в БСП

АЕЦ "Козлодуй" работи на загуба с американското гориво, убеден е бившият енергиен министър

15.07.2024 | 21:02 Автор: Елеонора Танева

Ясно е, отиваме към избори. Днес видяхме елементарни опити на ПП-ДБ да се върнат обратно в играта. Това заяви бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров в студиото на "Денят ON AIR".

Той определи като основен проблем ниската избирателна активност, а хората не гласуват, защото "не искат да бъдат лъгани, да бъдат водени за носа". 

"Корения има една единствена задача - управляем и организиран преход и избор на нов председател на партията. През цялото време опозицията се опитваше да компрометира Корнелия, не разбраха че омразата срещу Корнелия не е политика, компрометираха цялата партия", каза Овчаров.

В ефира на Bulgaria ON AIR той подчерта, че в случая с БСП има гузна съвет и натиск от президента, "който не прощава".

"Румен Радев генерира две поколения клиентела, първата - Жоро Гергов, Весела Лечева, Петър Витанов, втората - от т.нар. младежко обединение от 2022 г., когато на ключови постове в редица държавни предприятия бяха уволнени професионалисти, за да отидат на тяхно място млади хора, непрофесионалисти - Иво Лилов, Николай Маринов, Еньо Савов, хора които влязоха в ръководството на "Ел Би Булгарикум", каза Румен Овчаров.

Бившият министър е категоричен, че с Нинова БСП по-добър резултат няма да постигне. 

"Левите избиратели не искат да гласуват за такова БСП, което слугува на този или онзи. Разделението в БСП е между клиентелската вихрушка и нормални достойни хора, които досега гласуваха за БСП", добави гостът.

Овчаров коментира и промените в АЕЦ "Козлодуй". Убеден е, че течът е знак за безотговорността, с която се управлява атомната централа. 

"Никой не пита как работи пети блок с американското гориво - с по-ниски обороти, той работи с 40 мегавата по-ниска мощност, вместо на 1400 мегавата - 1000. С това гориво не може на повече. Приходите за първото тримесечие са с  270 млн. по-ниски, до края на годината само заради по-ниското ниво ще са още 70 млн.", прогнозира Румен Овчаров.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback