Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Коментар: Удобна е версията за стрелеца по Тръмп, поискал да спаси света от злото

Томас Крукс е бил активен член на стрелкови клуб и е имал перфектен прицел, коментираха Славчо Велков и д-р Йонко Мермерски

15.07.2024 | 20:39 Редактор: Толя Стоянова

Много бързо се произнесоха службите, че ликвидираният терорист нямал сериозни мотиви. От мъртъв човек мотиви трудно могат да се изтръгнат. Не споделям мнението, че този човек е бил сам. Това каза експертът по международна сигурност Славчо Велков в предаването "Денят ON AIR" по повод ликвидирането на стрелеца Томас Матю Крукс, който се опита да убие Доналд Тръмп на митинг в Пенсилвания.

Официалният преводач на Тръмп по време на срещи с български лидери д-р Йонко Мермерски посочи, че Крукс е бил единак - в гимназията са го тормозили.

"Имаме не добре реализиран млад човек, който е без кауза и решава да спаси света от злото. Това е най-невинната версия. Тя е подстрекана от речта на омразата - от тези, които апелират да няма реч на омразата. Тръмп го обвиняват в това, че се възползва от съдебната система да побеждава своите политически опоненти", коментира д-р Мермерски пред Bulgaria ON AIR

Той обясни, че с оптическо оръжие, когато си хванал мишената, ако тя мръдне, не може през оптиката да я намериш. След това отнема време, за да се прицели човек отново. Стрелецът е бил убит за секунди. Според д-р Мермерски Крукс им е бил на прицел, още преди да натисне спусъка, но не са го застреляли веднага.

По думите на Велков Крукс е бил активен член на стрелкови клуб и се е тренирал. Д-р Мермерски добави, че е имал перфектен прицел.

"Байдън отмени посещението си в Париж и участието си в откриването на Олимпиадата. Изпраща дъщеря си, защото е уплашен", отбеляза Велков.

Относно дебата между Байдън и Тръмп д-р Мермерски посочи, че САЩ пет години крият човек, "който е в старческа деменция, помпят го с витамини и стимуланти".

"На Байдън са му дали всички въпроси, които ще му се зададат, и пак не можа да реагира", добави д-р Мермерски.

Той припомни обещанието на Тръмп, че ако бъде избран за президент, още преди да е стъпил в длъжност, ще сложи край на войната в Украйна

Гледайте целия разговор във видеото.