fallback

Няма да има предсрочни избори скоро: Иван Иванов

Управляващите не са готови за реформи заради предстоящите местни и президентски избори

18.01.2015 | 20:48 Автор: Петко Трухчев

Политическата обстановка у нас остава крайно нестабилна. Въпреки това няма да има предсрочни избори. Такава е прогнозата на Лабораторията за изследване на рисковете към "Нов български университет". Управляващите няма да предприемат ключови реформи, тъй като не желаят да загубят местните избори, следват и президентски. Това коментира експертът от лабораторията и бивш депутат от ДСБ Иван Иванов в предаването "Денят он ер" с Ивайло Лаков.

Няма да има протести, които да свалят правителството. Първо, защото ще има местни избори - те винаги се явяват отдушник на недоволството. Второ - няма политическа алтернатива; вижте БСП какво е, ДПС не може да направи сама нищо, посочи експерта.

Според Иванов единствената външна сила, която се облагодетелства от нестабилността у нас, е Русия. Това си е проличало най-вече в енергетиката, заяви Иванов.

Още по темата

В следващите 2 месеца трябва да има спешни реформи в енергийния сектор, за да се избегне рязко поскъпване на тока, коментира Иван Иванов.

НЕК да бъде освободен от своите неоперативни разходи и неоперативни активи, свързано с почивни станции, със всякакви социални дейности. Приватизация - не, но като обществен доставчик да се занимава само с това - нещо, което сега не е така. На второ място в енергийния микс трябва да настъпи сериозна промяна. Трябва да излязат от микса неефективните заводски централи, неефективните топлофикации, включително и Софийската и да се завършат преговорите с американските Марици и да се намали цената от тях", допълни още бившия депутат.

 

По повод на ситуацията в БДЖ Иванов коментира, че НКЖИ трябва да изпълни също своите ангажименти. У нас няма нито една ЖП отсечка, която да отговаря на европейските изисквания за развиване на скорост от 160 км/ч. Поради и тази причина едва 5% от пътуващите с обществен транспорт ползват железниците.

Разговорът на Ивайло Лаков по въпросните теми, включително и защо няма да има "Турски поток" според Иван Иванов - вижте във видеото!

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback