fallback

Психолог: Политическата система е вид епилепсия - мозък, в който всичко е взривено

Прошка без промяна на поведението е лицемерие, заяви д-р Пламен Димитров

05.07.2024 | 21:07 Автор: Толя Стоянова

Трябва детокс, време за осмисляне. Дори извиненията не бяха автентични. Прошка без промяна на поведението е лицемерие. Има много за пречистване като комуникация и отношение. Доверието няма да се промени само с декларация и фиктивни промени. Напрежението от начина, по който това продължава толкова дълго време, води до изчерпване на издръжливостта. В момента сме като мозък, в който всичко е взривено, но контактите са малко, това е вид епилепсия, припадък - политическата система. Не става само със себеизтъкване. Това коментира психологът д-р Пламен Димитров в предаването "Денят ON AIR".

По думите му има хора, в чиито интерес е да има все по-ниска избирателна активност.

"Мътната вода някои я размътват, за да изглежда по-дълбока, други - за да ловят риба, трети - само това умеят. Би било добър знак гражданското общество да се активизира", каза д-р Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че има много нерешени проблеми в страната, свързани със здравеопазването, образованието и икономиката.

"Всичко това е дневен ред на обществото. Партиите не си вършат работата. Разговорът трябва да е непрекъснат, да се изразява в изслушване - умение, което нашите политици не показват", посочи психологът.

Д-р Димитров уточни, че 30% от негласуващите са хора, които са от естествения елит на обществото и много от тях живеят градивно.

"Не участват, защото казват, че мръсната вода не е минала и не искат да влизат в тинята. Светът е объркан. Това дава възможност тези вътрешни процеси да се произвеждат по деструктивен начин. Трябва да спрем да проектираме недостатъците си върху околните", призова психологът.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback