Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Борис Бонев: "Икономическа полиция" проверява колчетата на "Патриарха"

"Всички политици и партии са в "кръгова отбрана", каза общинският съветник

03.07.2024 | 21:09 Редактор: Вяра Димова

Случващото се в ДПС на повърхността изглежда като сблъсък между Доган и Пеевски, но това е партия, която винаги е изглеждала доста монолитна. Не изключвам възможността нищо от това да не е случайно и да не е провокирано от просто битка на его или битка за влияние. Това каза общинският съветник от групата на "Продължаваме Промяната - Демократична България" и "Спаси София" Борис Бонев в "Денят ON AIR" по повод дебата в НС.

В момента всички политици и партии са в "кръгова отбрана", смята той.

"Няма партия на национално ниво, която в момента да няма тежки вътрешни проблеми. Всички са много изнервени. Борисов днес изглеждаше като заложник. Това води до тежки последици за обикновените хора. Откакто Васил Терзиев е кмет Столичната община е подложен на непрестанни атаки от институции и от ГЕРБ. Поредната е от вчера - "Икономическа полиция" проверява за колчетата на велоалеята на "Патриарха", даде пример Бонев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, ГЕРБ е в предизборна кампания и това се вижда по броя брифинги в Столичната община и "демонстрираната истерия по всички теми".

"В ГЕРБ има хора, с които може да бъде работено много професионално в името на хората. Проблемът възниква, когато партията им вземе решението да застане на позицията "ние сме най-важните", обясни още Бонев. 

По закон, дела, свързани с нередовни избори или съмнения за опорочен вот, имат двумесечен срок да бъдат разгледани, коментира общинският съветник.

"Продължава да не се взема окончателно решение на първа инстанция - за мен това е инструмент, който винаги може да бъде активиран, а с това Столичната община да бъде държана в напрежение. Експертизите показаха, че за г-н Терзиев има повече действителни гласове, отколкото за г-жа Григорова", анализира Бонев.

ВАС постанови, че Столичната община трябва да прекрати незабавно новата организация на движение по бул. "Витоша", бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Проф. Фритьоф Нансен". 

"77% от общините в България нямат действащ генерален план за организация на движението. Всяка една организация на движението може да бъде обжалвана. Ако приемем, че на целия бул. "Патриарх Евтимий" се е извършвала нова организация на движението, защо СДВР възложи да се оградят само велоалеите и паркоместата с пътни огради? Това разпореждане на СДВР няма предварително изпълнение, подлежи на обжалване - ще обжалваме", обобщи Бонев.

Гледайте целия разговор във видеото.