Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

В БСП са готови за третия мандат, възможностите за него са "лимитирани"

Желанието за нови избори е вариант за партиите да отложат вземането на тежки решения, коментира депутатът Деян Дечев

03.07.2024 | 20:45 Редактор: Елеонора Танева

Напрегнати дебати в НС преди гласуването на кабинета "Желязков", до което така и не се стигна, след като издигнатият за премиер не получи нужната подкрепа.

"Имаше прекалено много лични нападки в днешната дискусия - това от края на предишния парламент го наблюдаваме сега. Противоречията няма как да бъдат изгладени, което дава отговор на въпроса дали се намираме в криза - изход не се вижда", коментира депутатът от БСП Деян Дечев в студиото на "Денят ON AIR".

Той сподели, че донякъде е бил изненадан от разделението в ДПС при гласуването. Допълни, че залозите в партията на Пеевски са много големи и се очакват решенията около втория мандат, който предстои Радев да връчи.

"Все по-важен става третият мандат, ние заявихме от самото начало чиста позиция за първия и втория мандат, когато дойде време за третия - ако дойде при нас, няма да бягаме от отговорност, ще положим всички усилия. Възможностите са силно лимитирани, в същото време всяка от политическите сили заяви, че е готова да положи усилия. Ние сме готови да направим разговори по политики. Днес беше представен проект на кабинет, но нямаше политики", подчерта депутатът от БСП.

Дечев припомни в ефира на Bulgaria ON AIR, че неговата партия първа е лансирала тезата за експертен кабинет. Според него ляво обединение на база политики и ценности би повишило резултата на БСП и би представило по-добре поддръжниците на лявото.

"Много лесно някои от политическите формации казват "избори до дупки", които ще водят до все по-ниски избирателни активности. Това за тях е вариант да отложат вземането на тежки решения, които ако са в полза на политическата формация, може да са в ущърб на народа", заяви Деян Дечев.

Гледайте целия разговор във видеото.