Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Михайлова: Във "Възраждане" вярваме в третия мандат, не сме склонни на компромиси

Депутатът отбеляза, че официални преговори с партиите не са водени

03.07.2024 | 20:34 Редактор: Деси Николова

Със 138 гласа парламентът отхвърли Росен Желязков за премиер. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че множество депутати от ДПС са се оплакали и са говорили за натиск.

"Това беше слухът на деня в кулоарите на Народното събрание. Не бих могла да си позволя да коментирам дали това е точно така, както вървеше като коментари или не, но със сигурност има предпоставки да се замислим над това, което сме чули, предвид и това, което се случи", заяви депутатът от "Възраждане" Искра Михайлова в студиото на "Денят ON AIR".

Тези събития продължават и към момента, отбеляза тя и посочи, че е освободен областният управител в Шумен, която също е от ДПС.

"Очевидно там текат процеси по някакво вътрешнопартийно надмощие или може би не толкова партийно, а с някакви други интереси и условия, нещо което в тази политическа организация сме виждали и във времето", подчерта Михайлова пред Bulgaria ON AIR.

Тя бе категорична, че от "Възраждане" са склонни да преговарят за кабинет с третия мандат, но официални преговори към момента не са правени с никого.

"Вярвам, че с третия мандат има шанс. По време на тези дебати се назоваха различни възможности от различни политически организации. Това, което ние от "Възраждане" казваме е, че ако президентът Радев реши да връчи третия мандат на нас, ние ще направим така, че да бъде възможен разговор с всяка една политическа партия, изключвайки ДПС", посочи депутатът.

Михайлова отбеляза, че има множество различия между тях и ПП-ДБ, но в случай, че те градят заедно правителство и впоследствие не са съгласни по някоя тема, ще предложат да бъде направен референдум. Тя бе категорична: "Не сме склонни на компромиси".

Гледайте целия разговор във видеото.