Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Панева, ПП-ДБ: Борисов се изплаши, бяхме свидетели на турски сериал в НС

"Парламентът става все по-фрагментиран", каза депутатът

03.07.2024 | 20:13 Редактор: Вяра Димова

Проектокабинетът "Желязков" беше отхвърлен. Кандидатурата за премиер беше подкрепена от едва 98 депутати.

"Още в самото начало заявихме, че няма как да подкрепим правителство на ГЕРБ-СДС и ДПС. Това, което се случи с ДПС, е изненадващо. За първи път народните представители от ДПС не се съобразиха с искането на Доган. Той им каза да не подкрепят това правителство. Може би и той не иска част от тези министри да бъдат следващото управление", коментира депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Катя Панева в "Денят ON AIR".

Според нея парламентът става все по-фрагментиран и няма да е по-лесно.

"Какво предлагаме не зависи толкова от нас като трета политическа сила. Втората политическа сила е на ход. Ако третият мандат бъде връчен на нашата коалиция, със сигурност ще постъпим отговорно политически и ще се опитаме да поставим нашите приоритети", подчерта Панева пред Bulgaria ON AIR.

ГЕРБ е ръководена от ДПС и няма как да искаме тяхната подкрепа, обяви депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България".

"Тепърва, тази събота и неделя - на 5 и 6 юли, ще имаме Изпълнителен съвет. Към този момент няма основание да искаме нещо по-различно. В парламентарната ни група отношенията са много добри. Решенията се вземат с консенсус. Подредбата на листи, благодарение на която имаме толкова народни представители, явно е била правилната. В ДСБ няма брожение", обясни Панева.

По думите ѝ прошката, която днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска от избирателите, не е искрена: "Той беше изплашен. Усетих леко притеснение, че той ще получи пълната подкрепа от ДПС за това правителство. Бях свидетел на турски сериал в НС".

Панева обяви, че ще разговарят с всички, които стоят зад идеята, че "в здравеопазването трябва да спре източването на парите в НЗОК".

Гледайте целия разговор във видеото.