Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Славчо Велков: Военният отговор на Русия може да бъде с ядрено оръжие

"България трябва да обърне повече внимание на военните конфликти в света", смята експертът по сигурност

27.06.2024 | 21:09 Редактор: Деси Николова

Служебният премиер Димитър Главчев потвърди, че има сигнал, който е обширен и може би засяга партийни лидери.

"Няма никаква заплаха спрямо тези лидери. Това е част от политическия театър на абсурда. Аз го наричам номера от селските вечеринки. В момента тези, които се броят за заплашени, имат много по-големи проблеми политически, преди всичко свързани с намаляващия шанс за съставяне на правителство и търсят нещо, което да отклони вниманието на зрителя. Борисов си е измислил тази заплаха. Няма служби, които да казват директно на обекта на заплахата. Това става по линия на партньорските служби", заяви експертът по международна сигурност Славчо Велков в студиото на "Денят ON AIR".

Експертът коментира и нашумелия случай с пристигането на Евелин Банев - Брендо в България, шест години след започнатото му издирване.

"Зная точно как е влязъл - под носа им. Твърде възможно и да е с онзи самолет на 50-60 години, който беше ескортиран с изтребители на НАТО и мина над въздушното пространство на 5 държави, зареди във Видин, стовари неизвестно кой си в Търговище и се покри с едно платнище. Досега никой нищо не каза за този самолет и кой е пътувал с него. Брендо е проблем на системата за сигурност и службите за сигурност, които са призвани да контролират преминаването на границите", коментира Велков пред Bulgaria ON AIR.

Междувременно пък стана ясно, че САЩ обявяват награда от 5 млн. долара за информация, която ще помогне за ареста на Ружа Игнатова.

"Няма да изключа, ако утре отнякъде цъфне Ружа Игнатова. Американското правителство неслучайно чрез посланика си, обявява награда от 5 милиона долара за информация, ако някой знае къде е. Аз ако знаех къде е, нямаше за 5 милиона да кажа", заяви Велков.

Според него България трябва да обърне повече внимание на военните конфликти в света.

"Случи се един ужасяващ комбиниран терористичен акт в Дагестан, в три големи града, посегателство върху молитвени домове, проява на форма на религиозно мотивиран тероризъм, на ислямски тероризъм. Всичко това, на фона на което се случва в Украйна и Близкия изток. И на двете места сме поставени пред разрастване на конфликтите. В Украйна, след предупрежденията на Русия, че Западът минава граници, от които няма връщане назад и нейният отговор ще бъде смразяващ, това не може да бъде финансов отговор, може да бъде само военен отговор. Не изключвам вече употребата на високомощни средства от страна на Русия, включително и тактически ядрени оръжия дълбоко по територията на Украйна", заяви експертът по сигурност.

Гледайте целия разговор във видеото.


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 ден
Искат да го принудят да използва ядрено оръжие. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
123
преди 1 ден
Путин може да е нагъл но не е ненормален! Може би, ама надали! Много ясно, че може, щом има ядрено оръжие! То и досега можеше, и винаги ще може, ако не си даваш сметка за последствията! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Бойчо Огнянов
преди 2 дни
Целият Уест Уърлд срещу Русия! Спомнете си - така е било непосредствено преди Втората Световна Война!Същото е било и по времето на Антантата - когато целият Западен свят изпраща интервентски части, надявайки се да разгроми Първата в Света Държава на Работниците и Селяните... https://***.youtube.com/watch?v=MQrPziWdsXA Сигнализирай за неуместен коментар