fallback

Дипломат: Борисов е с най-голям политически опит, способен е на комбинации

Депутатите в парламента трябва да осъзнаят, че трябва да действат съобразно законите, каза Стефан Стоянов

21.06.2024 | 21:03 Автор: Вяра Димова

Депутатите в парламента трябва да осъзнаят, че това е нещо голямо, избрани са от народа и трябва да действат съобразно законите. Това каза бившият депутат от СДС в 7-ото Велико народно събрание и бивш посланик в Гърция Стефан Стоянов в "Денят ON AIR".

Човекът с най-голям политически опит е Бойко Борисов, изтъкна дипломатът.

"Способен е на политически комбинации, които биха могли да развържат нещата в тотално неочаквана за нас посока. Например, партия ГЕРБ има диференцирана политика спрямо хората от "Продължаваме промяната" и ДБ. От този подход може да се получи нещо", анализира Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Според него са възможни и различни комбинации с по-малко поемане на отговорност.

"Например, отсъствие на част от депутатите от зала. Винаги може да се намери един политически приемлив важен аргумент, както беше преди това евроатлантическата ориентация, и на база на него хората са способни да направят всичко", смята той.

Стоянов не е съгласен с това, че купуването и продаването на гласове са престъпление.

"Ако давам 20 лв. на някой в махалата да гласува за мен, това е престъпление. Ако обаче давам хиляди или милиони на определени групи хора пари, чужди - държавни пари, това не е купуване и продаване на гласове. В предизборния период започват да се харчат едни пари и това са държавни пари, и изведнъж, ако се раздават наляво и надясно, това не е купуване и продаване на гласове", обясни той.

Стоянов коментира и промените в Конституцията.

"Всички министри, които съм чувал от това правителство, говорят за стратегически интереси. Решението на КС има проблеми", обобщи дипломатът.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback