Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Дипломат: Борисов е с най-голям политически опит, способен е на комбинации

Депутатите в парламента трябва да осъзнаят, че трябва да действат съобразно законите, каза Стефан Стоянов

21.06.2024 | 21:03 Редактор: Вяра Димова

Депутатите в парламента трябва да осъзнаят, че това е нещо голямо, избрани са от народа и трябва да действат съобразно законите. Това каза бившият депутат от СДС в 7-ото Велико народно събрание и бивш посланик в Гърция Стефан Стоянов в "Денят ON AIR".

Човекът с най-голям политически опит е Бойко Борисов, изтъкна дипломатът.

"Способен е на политически комбинации, които биха могли да развържат нещата в тотално неочаквана за нас посока. Например, партия ГЕРБ има диференцирана политика спрямо хората от "Продължаваме промяната" и ДБ. От този подход може да се получи нещо", анализира Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Според него са възможни и различни комбинации с по-малко поемане на отговорност.

"Например, отсъствие на част от депутатите от зала. Винаги може да се намери един политически приемлив важен аргумент, както беше преди това евроатлантическата ориентация, и на база на него хората са способни да направят всичко", смята той.

Стоянов не е съгласен с това, че купуването и продаването на гласове са престъпление.

"Ако давам 20 лв. на някой в махалата да гласува за мен, това е престъпление. Ако обаче давам хиляди или милиони на определени групи хора пари, чужди - държавни пари, това не е купуване и продаване на гласове. В предизборния период започват да се харчат едни пари и това са държавни пари, и изведнъж, ако се раздават наляво и надясно, това не е купуване и продаване на гласове", обясни той.

Стоянов коментира и промените в Конституцията.

"Всички министри, които съм чувал от това правителство, говорят за стратегически интереси. Решението на КС има проблеми", обобщи дипломатът.

Гледайте целия разговор във видеото.


2
2 rate up comment rate down comment 0
Кармен Златарева
преди 3 седмици
Пропуснах ----ГЕНЕРАЛ бивш ПРЕМИЕР и супер ХАМЕЛЕОН ,ПРЕДАТЕЛ и ПРОДАЖНИК Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Кармен Златарева
преди 3 седмици
...."способен на комбинации" - с една дума ДАЛАВЕРАДЖИЯ и ЧЕНДЖАДЖИЯ ------ Милиционер -----Пожарникар.... Сигнализирай за неуместен коментар