Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Адвокат: Отговорността за скоростта е на шофьора от НСО, важен е животът, не бързината

Дори някой да му е казал да кара по-бързо, той трябва да спазва ограниченията, категоричен е Велислав Величков

16.05.2024 | 20:55 Редактор: Беатрис Младжова

В катастрофа край Варна с автомобил на НСО, в който е бил и съпредседателят на ПП Кирил Петков, загина друг шофьор.

"Не мога да коментирам нещо, за което има все още неясни противоречиви неща. Дали се е движил със 120 км, със 130 км и повече, защо се е движил с такава скорост. Дори някой да му е казал да кара по-бързо, той трябва да спазва ограниченията. Винаги отговорността е на шофьора на автомобила. Много трагичен инцидент, за съжаление има загинал. Това не трябва да се случва и трябва да се направи дебат и в следващия парламент за това как процедира НСО и какъв е контролът на ръководството за това какво правят служителите. Важен е животът на хората, не бързината и удобството", заяви адвокат Велислав Величков в студиото на "Денят ON AIR".

Адвокатът е на мнение, че трябват реформи в НСО и службата не работи както трябва.

"Има една голяма мъгла върху това как работи Националната служба за охрана. Когато някой каза, че трябва да се поставят срокове за реформи в службите, първо не бяха съгласни със сроковете, после с реформите. Делян Пеевски директно каза, че не вижда причина да има смяна в службите. Хората в чужбина, чуждите разузнавания разкриват руските агенти у нас, тук руските агенти службите ги пазят и Пеевски не вижда причина да има реформа", допълни Величков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Нужно е да бъде приет Законът за съдебната власт, за да има промени, категоричен е Величков.

"Реформа в съдебната система не е започнала и няма към момента, защото всичко, което беше записано в конституционните промени, остана лист хартия. Докато не бъде приет новият устройствен закон за съдебната власт, нищо от тези конституционни текстове не може да бъде приложено. Никой не видя дали заработи тази реформа, защото ГЕРБ и ДПС с дружни усилия направиха така, че да не се приеме Законът за съдебната власт", коментира гостът.

Той изтъкна, че нищо ново не е излязло от смяната на главния прокурор с нов.

"Прокуратурата винаги е била избирателна бухалка. Гали с перо едните по главата, а други ги удря по главата. Това, че се смени Гешев със Сарафов, има смяна на човека, всичко друго си остава същото. Дори правомощията на главния прокурор са същите. Правителството падна, за да не започне съдебната реформа, за да не разкрият групата на Мартин Божанов и Пепи "Еврото" и да не се разбере кои висши прокурори, съдии от специализирания съд, магистрати и полицаи играят в мафията", допълни адвокатът.

Гледайте целия разговор във видеото.


2
0 rate up comment rate down comment 0
Експерт
преди 1 месец
"Служителят на НСО би трябвало да опази охраняваното лице и да пази живота на околните. Колите на НСО никой не ги спира, те не се движат по закона за движение по пътищата", заяви Радков и добави, че Агенция "Пътна инфраструктура" не е осигурила видимост между двата пътя - има храсти." Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Пострадал
преди 1 месец
Кого защотаваш , бе, гнусна твар адвокатска ? Как ти плащат , с карта или в пачки ,на ръка ? Сигнализирай за неуместен коментар