Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Доц. Антоний Гълъбов: Политическият сигнал, че България е готова за Шенген, е окуражаващ

05.12.2014 | 22:01 Редактор: Ирина Георгиева
Доц. Антоний Гълъбов: Политическият сигнал, че България е готова за Шенген, е окуражаващ

Споразумението между РБ и ПФ, относно кандидатурата за заместник-министър на отбраната и за заместник-областен управител на София-град, е елемент от една дълга поредица от търсене на баланс в тази коалиция. Това коментира доц. Антоний Гълъбов в Денят Он Ер.

"Сам по себе си анонсът на ПФ не беше достатъчно сериозен, тъй като нямаха какво да оттеглят. Те гласуваха министър-председател, структура на кабинета с персоналния му състав и с това всъщност тяхната подкрепа за изпълнителната власт вече е дадена. Интересно е това, че РБ се ангажира с поддържането на ПФ и това дава глътка въздух на ГЕРБ. Ако ви прави впечатление в навечерието на първия месец от управлението на кабинета, основните атаки са насочени точно към РБ и към ПФ. А ГЕРБ имат възможност да организират собственото си присъствие във властта." - обясни доц. Гълъбов.

Спирането на проекта "Южен поток" направи политическите процеси у нас по-видими, смята доц. Гълъбов. По негови думи това е първата ясна промяна през това управление и се откроиха проруските говорители, тези, които обслужват руските интереси.

"Онова, което трябва да отбележа е, че ЕК защити много по-добре българската позиция, отколкото България." - отбеляза доц. Гълъбов.

Сигналът, че България може да влезе в Шенген, е изключително окуражаващ, отбеляза доц. Гълъбов.

Чуйте: