Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Христо Проданов: Пеевски дава тон на парламента, Борисов е по-чист от момина сълза

"Сглобката" води България и българите към дъното", заяви депутатът от БСП

30.11.2023 | 20:23 Редактор: Толя Стоянова

За бюджета на първо четене ще гласуваме против, на второ четене ще подкрепим текстовете за подобряване на социалния статус на българските граждани. Ще предложим до 26-годишна възраст младите хора да не бъдат облагани с данък труд, а за банките да има допълнително облагане. За миналата година са с над 2 млрд. лв. печалба. Това каза депутатът от БСП Христо Проданов в ефира на "Денят ON AIR".

"Днес лобито на ГЕРБ и ДПС беше подкрепено от "Възраждане" и нещата се получиха. Пеевски вече е водещ политик, всеки ден дава тон на парламента, а Бойко Борисов е по-чист от момина сълза", добави Проданов. 

По думите му кабинетът е създаден заради Шенген, Еврозоната и Плана за възстановяване и устойчивост, а "след изборите в Холандия сме метър назад" и още сме в изходна позиция.

"Това е дъното на парламента - така е, защото хората вътре са такива", подчерта Проданов.

На въпрос дали БСП ще участва в конституционните промени, депутатът отговори, че действащата Конституцията е добра, а за да се промени основният закон, трябва да има политическа стабилност.

"Всеки ден имаме скандали и престрелки между политическото мнозинство. В такава ситуация е немислимо да се правят промени в основния закон, от това няма да излезе нищо добро за България", посочи Проданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Плановете на Пеевски се случват. Жалко е за България. Това, което в момента ражда "сглобката", води България и българите към дъното. Ние ще продължим с вотове на недоверие, не сме обсъждали тема, но не е трудно да намерим - всичко в държавата е прогнило", коментира депутатът.

Той е на мнение, че всички патриотични партии, които мислят еднакво, трябва да се обединят, за да бъдат по-силни.

"На срещата идеята беше да говорим за местните избори, като тенденцията е да се продължат още такива срещи и да се направи общополитическа рамка, и евентуално по-нататъшно сътрудничество на следващи избори. Надяваме се на предсрочни избори", каза Проданов.

Гледайте целия разговор във видеото.