fallback

Иван Таков: Време е да падне синята крепост, градът не е пазар

Не може да имаме лъскав център и овехтели крайни квартали, каза председателят на БСП-София

11.07.2023 | 21:34 Автор: Михаела Кирилова

Битката за кметското място в София вече започна.

"Аз винаги съм готов да влезна в тази битка и нямам притеснения. За местните избори мисля за повече от година и се консултирам постоянно с нашите експерти, формирал съм мнение. Ваня Григорова се вписва с всичките леви политики и нашите виждания. Идеята ни за тези избори е да се явим като широка местна коалиция. Не говорим само за гласове в лявото пространство, аз искам да представляваме всички хора, които не са били представлявани последните 30 години", каза председателят на БСП-София Иван Таков в студиото на "Денят ON AIR".

Той допълни, че най-важната подкрепа е на гражданите и се фокусира върху проблема с крайните квартали на София.

"Време е да падне синята крепост и да имаме по-цивилизовано управление, градът не е пазар. Първо трябва да получим подкрепата на гражданите, а темите, на които десните обърнаха гръб, са крайните квартали. Не може да имаме лъскав център и овехтели крайни квартали. Това е огромна болка на кметовете, но ние не делим кметовете на леви и десни, ние подкрепяме всички. Видно е, че от години Столичната община няма нито управленския нито административния капацитет", допълни Таков. 

"Различаваме се с това, че имаме коренно различна философия. Ние винаги сме призовавали всички комунални услуги да се върнат обратно в Столичната община. Така ще имаме много повече средства. От години "Топлофикация" е на ръба, защото управляващото мнозинство не може да стигне до консенсус как да се модернизира дружеството и всеки път като се стигне до някъде, те приключват. Трябваше още миналата година да ни бъде предложен инвеститор за "Топлофикация", който да управлява дружеството, за да може да не работи на загуба. Затова ние държим тя да си остане общинска собственост", каза Иван Таков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Председателят на БСП-София изрази мнение, че за столицата е нужно изцяло ново управление.

"В момента ние сме единствената лява партия и това, че няма кой да ни подкрепи не значи, че трябва да се отказваме. Хората ще чуят нашите предложения и е въпрос на време те да се реализират. Слушам нашите опоненти и ми става мило и драго като използват наши предложения още от 2015 г. Обаче те не са успели да вникнат в тях и не могат да ги интерпретират", каза той.

"Има риск общините да останат без пари, надявам се наистина да се обърне внимание на общините и парламента да прояви разум, а грижата за общините да стане някаква норма", каза Иван Таков в края на разговора.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback