fallback

Трудно е да се сформира правителство с осем партии, смята Пламен Димитров

Новото правителство трябва да направи нови политики в индустриалната сфера

20.10.2014 | 10:25 Автор: Ирина Георгиева

Трудно е да се сформира правителство с осем партии, но реалностите в обществото и икономиката налагат това да се случи. Тази позиция застъпи президентът на КНСБ Пламен Димитров. Според него въпросът в момента е дали ГЕРБ, Патриотичният фронт и Реформаторският блок ще успеят да формират коалиционното управление. Новото управление ще има дясноцентристко поведение или програма, а към него могат да се присъединят и други формации - поискани или не, допълни Димитров.

"Трябва да има стабилност в това управление - то  може да бъде мини коалиционна формула на не-широко, но да го нарека богато управление от политическа гледна точка. В центъра, макар и да твърди, че е дясноцентрист стои ГЕРБ , от дясно стои Реформаторският блок, а от ляво може да стои и  АБВ, и  някъде отзад са патриотите. Дали най-отзад стои БСП не знам, но нали в края на краищата по-важно е да стоят тези, които ще генерират стабилност и ще проличи още в първите им стъпки като видим каква програма за управление ще предложат." -  обясни Димитров.

Нужно е да се преориентират пари към железопътната инфраструктура и енергийния сектор, подчерта Димитров. Според него ако ги стабилизираме ще можем "да правим индустрия" и да се възползваме от 300 млн. европари, предназначени за индустриалната сфера.

"Когато има такива заплахи за икономиката, за бъдещето на социалните системи и ред други неща, ключови сектори в икономиката като енергетиката, която е пред разпад, няма какво да делим на едро политическо ниво, говоря за политиките в икономиката и социалната сфера. Ако говорите за проблемите с предприятията, те ще останат и за напред, а там също ще има различни виждания, що касае това, което възпроизвеждаме." - допълни Димитров.

Пълният коментар в следващия видео материал:

 

Пламен Димитров е председател на КНСБ, член на Изпълнителния комитет на организацията.

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) обединява 35  федерации, синдикати и съюзи и редица асоциирани членове.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback