Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Недоверието в една банка се пренася в друга, смята Ивайло Калфин

Кризата в българската енергетика е шансът, от който тя може да излезе на чисто

26.09.2014 | 11:29 Редактор:
Недоверието в една банка се пренася в друга, смята Ивайло Калфин
Недоверието в една банка се пренася в друга, смята Ивайло Калфин

Недоверието в една банка се пренася в друга и решението на ЕК спрямо България беше очаквано. Това заяви Ивайло Калфин, заместник-председател на АБВ в Денят Он Ер. По негови думи въпреки, че парите са върнати в банковата система доверието все още е крехко. Отговорност за кризата трябва да поемат БНБ и предишното правителство, смята Калфин. Според него, ако е имало въпроси, които не са можели да се разрешат с българското законодателство, то има европейски, които са над нашите. Разклаща се доверието в бизнес средата на България, допълни Калфин.

Според Калфин кризата в българската енергетика е шансът, от който тя може да излезе на чисто. Експертът смята, че е нужно да се върне доверието в системата, но ДКЕВР не трябва да продължава да работи по този начин.

По отношение на изборите заместник-председателят на АБВ смята, че е нужно да се прекрати феноменът с купените и принудени гласове. Кой ще печата бюлетините за предстоящите избори - не е най-важното, а е от значение как ще се проведат те, подчерта Калфин.

Чуйте още: