fallback

Веселин Божков: Водим преговори за отпадане на роуминга на Балканите

Комисията за регулиране на съобщенията насърчава решаването на въпроса на базата на търговски преговори

22.08.2014 | 09:38 Автор: Мариета Иванова

По инициатива на Комисията за регулиране на съобщенията балканските регулатори са взели решение да се провеждат ежегодни срещи, в които да бъдат обсъждани и решавани проблемите на сектора, коментира за предаването Денят ON AIR председателят на КРС Веселин Божков. Той подчерта, че от 2011 година се обсъжда въпросът за отпадане на роуминга между балканските страни, като е разглеждан и в рамките на страните-членки от ЕС. Този път инициативата за дискусията, проведена на 21 август в Македония, е била на Черна гора.

Божков посочи, че цените за мобилните услуги са между 3 и 33 пъти по-високи в балканските страни, които не са членки на ЕС, и тези, които са членки.

„Три пъти са по-високи от sms-те, за мобилните услуги са пет пъти, а за преноса на данни- 33 пъти,“ коментира и допълни, че такава разлика не е справедлива при съседни страни.

Той коментира още, че предложението за отпадане на роуминга на Балканите е на етап преговори и че българската Комисия за регулиране на съобщенията се е ангажирала да информира мобилните оператори за този проблем и да се опита да насърчи намирането на решение на база търговски преговори. По думите му това е най-лесният и правилен път.

Вижте целия коментар от видео файла.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback