Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Дикме: Лъжа е, че "Евролаб" е наета заради липса на държавни средства, печелят се 3 млн. месечно

Бившият земеделски министър е скептичен, че ще бъде съставен кабинет

14.10.2022 | 20:43 Редактор: Петя Кръстева

Държавата поема контрола над част от ГКПП "Капитан Андреево".

Бойко Борисов трябва да излезе и да каже защо хариза не само контрола на храните, които влизат през границата, но също и ветеринарния и санитарния контрол, а също и дезинфекцията. Това, че държавата нямала пари, с което се оправдаваха 10 години, че са наели частна фирма, е пълна измама. На месец се събират 3 млн. лева приходи само от таксите за колите. За дезинфекцията са най-малко 20-30 хиляди на ден. Това заяви бившият министър на земеделието Мехмед Дикме в ефира на предаването "Денят ON AIR".

Според него е крайно време "държавата да влезе в ролята си на институция, която да охранява външните граници на ЕС".

"Ако бях министър, бих направил следното - фирмата е направила инвестиция за апаратура, нека държавата да предложи да я откупи и използва", коментира той. 

В ефира на Bulgaria ON AIR Дикме подчерта, че е силно скептичен, че ще бъде сформирано правителство. 

"ГЕРБ има нужда от легитимация на дясното - от "Демократична България" и "Продължаваме промяната". Всяко едно включване на тези две партии в управление с ГЕРБ означава тяхната политическа смърт", смята бившият земеделски министър. 

Дикме е на мнение, че ако Кирил Петков и Асен Василев решат да правят правителство, ще бъде пагубно, защото ще попаднат в капан, където ще получат нежелана подкрепа от партии.

"Корупцията в България е огромна. Ако "Продължаваме промяната" удържат на думите си, че ще се борят срещу статуквото, ще са първа политическа сила през март-април", обобщи бившият министър.

Той заключи, че ДПС е партията с най-стабилно мнозинство, заради което президентът Румен Радев е длъжен да връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство именно на Движението.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК