fallback

Никола Балтажи: Русия няма интерес да откъсне Донбас

По-скоро интересът на Москва е свързан с това да поддържа напрежението в страната и да дискредитира новата власт, коментира украинският посланик

02.07.2014 | 09:00 Автор: Мариета Иванова

Едва ли Русия е заинтересувана и готова да откъсне Донбас, коментира в предаването Денят On Air посланикът на Украйна в София Никола Балтажи. По думите му Москва по-скоро има интерес да поддържа напрежението в страната, да дискредитира новата власт и „успешно го прави чрез информационна война“.

Балтажи подчерта, че истинското желание на новото ръководство на Украйна и на президента Порошенко е да има мир в Източна Украйна. Това обаче не се споделя от сепаратистите и терористите, коментира посланикът. Той подчерта, че съзнателно се унищожава инфраструктурата и индустриалния потенциал в източната част на страната, като по думите му е много трудно да се определи истинската цел на поддържащите конфликта. В подкрепа на твърдението си той подчерта, че вече не се чуват политическите искания за федерализация, въвеждане на руски език в определени територии и т.н., които бяха заявявани в началото на конфликта.

Цялото интервю вижте от видео файла.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback