fallback

Сдружение "Български глас": Надеждите на гражданите за промяна се изпариха

Разговор с основателите Тихомир Василев и Емил Христов

02.05.2022 | 20:59 Автор: Здравко Черкезов

Обещанията на управляващите не покриват очакванията на българите. Именно това подтиква Тихомир Василев и Емил Христов да основат Сдружение "Български глас".

"На практика това се получава, след като надеждите на гражданите за промяна се изпариха. През последните дни се дадоха много заявки и в момента почвата е благодатна за нови проекти. Бяхме направили прогноза още на последните избори, че тенденцията в българския политически живот през следващите години е такива бейби проекти/нови партии", посочи политикът Тихомир Василев в студиото на "Денят ON AIR".

Като пример за неизпълнено обещание Василев даде съдебната реформа. По думите му закриването на спецправосъдието е само "замазване на положението".

"Управляващите нямат решение на проблема с главния прокурор. Поставиха се червени линии и ако бъдат преминати, ще бъде поредната лъжа. Обещава се едно, а в следващия момент виждаме нещо друго", коментира той и пита иронично:

"Комисията за промяна на Конституцията колко пъти е заседавала? Иначе председателят ѝ е създател на партия, чиято цел бе да се извърши съдебна реформа.

"Не съм чул да е вкаран текст, който да реформира правораздавателната система", каза Василев по адрес на лидера на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов.

Емил Христов определя идеологията на Сдружение "Български глас" като "по-скоро вляво".

"Нашите цели са по-скоро да създадем средна класа. Такава в тази държава няма и това е голям проблем. Нашата идея е да наблегнем на здравеопазването, на малкия и среден бизнес", изтъкна той пред Bulgaria ON AIR.

"Ножицата все повече се разтваря", допълни на свой ред Василев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback