Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Назрява скандал, свързан с отношенията между Путин и Меркел

Според Татяна Минчева все по-често руски действия се съобщават от германски говорител

02.04.2014 | 21:32 Редактор: Елена Кирилова
Назрява скандал, свързан с отношенията между Путин и Меркел

Назрява скандал, свързан с честите разговори между руския президент Владимир Путин и германския канцлер Ангела Меркел. Това заяви в предаването Денят On Air на Bulgaria On Air кореспондентът Татяна Минчева.

По думите ѝ на международната общност е известно, че Путин има известни предпочитания към Меркел и често двамата провеждат телефонни разговори. Стига се дотам, че руски действия биват съобщавани от германски говорител, който пък се превръща в гаранция за тяхната достоверност, обясни Минчева

Големият проблем възниква, когато говорителят разкрива, че Путин е съобщил наскоро за частично оттегляне на руски войски от границата с Украйна, но главният секретар на НАТО разкрива, че подобно оттегляне няма.

Във връзка с това достоверността на думата на германския канцлер е поставена на карта, уточни Минчева. По думите ѝ обвинението към Меркел е, че по този начин тя заедно с руския държавен глава заблуждава световната общественост.

“Сандалът е наистина голям и ще бъде разнищван през следващите дни”, уточни кореспондентът.

От своя страна външните министри на Германия, Франция и Полша са заявили днес , че въпросът за евентуалното членство на Украйна в НАТО все още не стои на дневен ред, но на страната могат да бъдат предложени и други форми на сътрудничество. По думите на германския министър на външните работи Франк Валтер Щайнмайер федералното правителство все още не е разглеждало този въпрос, уточни Минчева.

Повече по темата вижте във видеото!