Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Бизнесът в България се радва на устойчив растеж, категоричен е експерт

Образованите кадри са ключово предимство за всяка държава, подчерта Левон Хампарцумян

23.07.2019 | 20:15 Редактор: Василена Василева

"Бизнес средата в България не може да бъде обобщена лесно. В Европа тя расте умерено, а у нас от последното тримесечие на 2013 година се наблюдава един устойчив растеж", коментира в студиото на "Денят ON AIR" председателят на Българския форум на бизнес лидерите Левон Хампарцумян.

Той отбеляза, че всяка една промяна било то в ЕС или в световен мащаб, безспорно би дала отражение и на ситуацията в страната ни. 

"Наличието на образовани кадри е ключово конкурентно предимство за всяка държава. А България може да се похвали с доста квалифицирана работна ръка в науки, които не са политически зависими като математиката, физиката. Затова трябва да се положат усилия в дългосрочен план те да се развиват", посочи Левон Хампарцумян.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни още, че колкото по-малък става един бизнес, толкова повече той започва да зависи от стабилността на заобикалящата го среда, лесните и евтини административни процедури или пък липсата на законови бариери.

"Не е нужно държавата да дава гръб на малкия и среден бизнес. Тя просто трябва да създава условия за работа", категоричен бе гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Гледайте видеото с целия разговор!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК