Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Политолог: Борисов печели симпатии въпреки скандалите

Българското общество обича твърдата ръка и демонстрацията на сила, каза Анастас Стефанов

22.07.2019 | 20:15 Редактор: Бойко Димитров

Според последното проучване на "Тренд" Бойко Борисов продължава да е най-одобряваният политик у нас. Междувременно пък стана ясно, че 69% от българите са доволни от намаляването на партийните субсидии на 1 лев. 

В "Денят ON AIR" политологът от изследователския център Анастас Стефанов заяви, че не е чудно, че премиерът е най-одобряваният политик у нас с оглед на направенoто от него през последните месеци. 

"Въпреки скандалите той успя да спечели още симпатии. Той взе кампанията за евроизборите в свои ръце и успя да я спечели. След това направи посткампания с видеата, които публикува в социалните мрежи и неговият рейтинг дори се повиши. Българското общество обича твърдата ръка и демонстрацията на сила", обясни той. 

Стефанов също така заяви, че обществото е доволно от намаляването на партийните субсидии, тъй като това е вид наказателен вот. Той коментира и предстоящите местни избори, като бе категоричен, че от ГЕРБ ще трябва доста да се постараят, за да убедят хората, че трябва да продължат да управляват.

"В обществото си личи политическата умора. Ако ГЕРБ успее да извлече стабилна победа на местните избори тенденцията за подкрепа към тях ще продължи. Със сигурност обаче те ще трябва да се постараят, за да убедят хората, че трябва да останат на власт", заяви политологът пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК