Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Александър Йорданов: Ще има свиване на политическото пространство

Евродепутатът с коментар кое изигра роля в разпределението на ключовите постове в Европа

05.07.2019 | 20:57 Редактор: Юлия Христова
Александър Йорданов: Ще има свиване на политическото пространство

Гласуването на решението тази седмица партийните субсидии да се намалят на 1 лев е лошо е за малките партии и добро за по-големите, които нямат проблем с влизането в парламента. Това стана ясно от думите на евродепутата Александър Йорданов, който гостува в предаването "Денят ON AIR“. Малките партии щели да бъдат обречени в известен смисъл и на изчезване. 

"Бяха създадени твърде много партии, ще има свиване на политическото пространство. То обаче е нужно, защото такова разплуване няма никъде другаде", посочи той пред водещия на предаването Николай Кръстев.

По думите на евродепутата така ще се стимулират процесите на обединение и коалиционност.

"Ще престане това развяване на партийни байраци под път и над път. Ако всичко бъде прозрачно, ще се знае кой от кого е финансиран", подчерта още събеседникът.

По повод номинирането на Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската комисия Йорданов каза, че очевидно става дума за сериозна кандидатура. 

Пред Bulgaria ON AIR евродепутатът подчерта, че след евроизборите, в рамките на разпределението на ключовите постове в Европа, сме свидетели на това, че е победила пакетната политика в Европа, политиката на пакетното договаряне и пакетния компромис. 

"Бяхме свидетели на засилване на ролята на държавните лидери от една страна, но загуби парламентаризмът от друга. Това предизвика много недоволство в различни парламентарни групи", обясни още той. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК