Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Д-р Калин Поповски: Фалшивите ТЕЛК-ове натоварват социалните фондове

11 лева субсидия за глас са много, но 1 лев е подигравателно, смята той

04.07.2019 | 20:50 Редактор: Зорница Костадинова
Д-р Калин Поповски: Фалшивите ТЕЛК-ове натоварват социалните фондове

Премиерът Бойко Борисов предупреди лекарите да внимават с издаването на фалшиви болнични и ТЕЛК-ове, защото ще последват арести. По думите му те са страхотен бич за работодателите. 

"Специализираните органи понякога разкриват част от тези престъпления. Наистина някаква потресаваща цифра изнесе премиерът, че болничните са двойно повече от миналата година. Не мога да си обясня как се получава такова нещо. Тези фалшиви болнични и ТЕЛК-ове натоварват социалните фондове на държавата много сериозно", смята депутатът от "Обединени патриоти" д-р Калин Поповски. 

Относно финансирането на общинските болници във Видин и Враца, той е на мнение, че те имат по-тежки проблеми, отколкото има по принцип държавното здравеопазване.

По думите му в последните години не се тръгва към решаване на проблемите в здравеопазването, които включват недостатъчно финансиране, неправилно разпределен бюджет и др.

"Най-важните болници, които са държавните, се финансират само от едно перо. Това рефлектира в ниски заплати, немотивиран персонал и миграция към частни болници и чужбина", твърди депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Поповски коментира и темата за приетото решение за 1 лев партийна субсидия на действителен глас. Според него с тази промяна се минава от едната крайност в другата. Той е категоричен, че 11 лева са много, но 1 лев е подигравателно.

"Ако президентът реши, може да наложи вето и да има ново гласуване", поясни Поповски в предаването "Денят ON AIR" с водещ Николай Кръстев .

Депутатът от "Обединени патриоти" допълни, че Националната стратегия за интеграция на ромите е внесена в Министерския съвет и чака решение за одобрение.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК