Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Черна статистика: Жертвите на пътя са по над 600 годишно

Трябва можещи хора да управляват пътната безопасност, категоричен е Богдан Милчев

19.06.2019 | 21:16 Редактор: Бойко Димитров
Черна статистика: Жертвите на пътя са по над 600 годишно

Жертвите по пътищата са по над 600 годишно. Това обяви в "Денят ON AIR" председателят на Института по пътна безопасност Богдан Милчев. Той бе категоричен, че много малко хора спазват Закона за движение по пътищата и поради тази причина зачестяват произшествията.

Милчев също така допълни, че има огромен хаос в нормативната уредба. Това гарантира на водачите безнаказаност.

"Институтът за пътна безопасност няма да се измори да кара институциите да си вършат работата. Всяка година се говори, че сме намалили жертвите по пътищата, но няма как да паднем под 600. Ако ще се борим само на думи и решения - няма как да стане. Проблемите са много. Трябва можещи и знаещи хора да започнат да управляват пътната безопасност. Хаосът в нормативната уредба е огромен. Ние не знаем дали имаме закон за движение по пътищата или не", каза той,

Милчев също така обясни, че е време да бъдат направени сериозни промени в родната инфраструктура. 

"Трябва да променим средата и тогава щофьорите ще променят поведението си на пътя. Транспортната система трябва така да е изградена, че никой да не загине докато пътува. Това ще се случи само когато науката диктува политиката в пътната безопасност", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Очаквайте видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК