Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ще покачи ли напрежението в БСП оттеглената оставка на Нинова?

Темата коментират политологът Георги Киряков и социологът Евелина Славкова

18.06.2019 | 20:41 Редактор: Зорница Костадинова
Ще покачи ли напрежението в БСП оттеглената оставка на Нинова?

Корнелия Нинова остава председател на БСП. Това стана ясно по време на Конгреса на левицата. Нинова ще остане лидер на партията поне до пролетта на следваща година, когато изтича мандатът ѝ. Тогава ще има и нов Конгрес.

Покачи ли се напрежението след оттеглената ѝ оставка? Темата коментират политологът Георги Киряков и социологът Евелина Славкова в студиото на "Денят ON AIR".

"Това нейно действие ще ѝ се напомня още дълго време. Същата беше историята и с предишния председател на БСП - и той искаше да се бори със задкулисието. Партията е изтъкана от два типа хора - такива на каузата, и хора, които поддържат през бизнес лобита тази идея", смята Киряков. 

"За мен е изненада оттеглянето на оставката. БСП има сложна структура като партия. Това, което наблюдавахме при Корнелия Нинова, откакто е председател на БСП е, че има една много остра опозиция, която се видя при подреждането на листата за евроизборите", посочи Славкова.

На въпрос какво струва оттеглената оставка на Нинова, политологът отговори, че струва тежестта ѝ в партията и обществото.

"На местните избори, ако структурите не работят, Корнелия Нинова може да загуби много тежко", заяви Славкова пред Bulgaria ON AIR.

Киряков допълни, че е по-вероятно ГЕРБ да спечелят кметските избори, включително на места, където БСП досега има кметове.

Двамата гости се обединиха около мнението, че при евентуална кандидатура на омбудсмана Мая Манолова за кмет на София, шансовете ѝ за спечелване срещу досегашния кмет Йорданка Фандъкова са 50/50.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК