Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30
още

Млади организатори с инициатива за намиране на таланти

Атанас Михайлов и Адриане Димитрова насочват ученици в каква област да се профилират

17.06.2019 | 21:00 Редактор: Зорница Костадинова
Млади организатори с инициатива за намиране на таланти

Талантът е естествената способност да бъдеш добър в нещо без да си учил за него. Според Хауърд Гарднър, професор в Харвардския университет, талантът всъщност представлява уникалната комбинация от интелигентности, които всеки човек притежава.

Как се намират таланти чрез харвардската програма? На въпроса отговарят организаторите на инициативата - IT специалистът Атанас Михайлов и специалистът по социални дейности Адриане Димитрова.

"Идеята дойде доста спонтанно. И двамата сме завършили информатика - нещо, което рязко се различава от това какво сме ние. Тогава имаше недостиг на качествени IT кадри, каквито има и сега. И си зададохме въпроса защо е така", сподели Михайлов в студиото на "Денят ON AIR".

Димитрова допълни, че идеята на програмата е всеки да открие своето призвание - чрез курс, включващ различни игри.

Гостите на Bulgaria ON AIR поясниха, че в курса могат да се включат всички желаещи на възраст над 12 години без горна граница.

Те посочиха още, че игрите са модифицирани така, че да бъдат съобразени с българските социокултурни особености и начин на мислене. А многобройните практически дейности по време на курса позволяват обективно да се разбере в какво човек е най-добър, какво умее, в какво се отличава и кои са слабите му страни.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК