Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Защо никой не задава въпроса как се харчат партийните субсидии?

Намаляването им щяло да има отражение основно върху малките партии

14.06.2019 | 20:26 Редактор: Юлия Христова
Защо никой не задава въпроса как се харчат партийните субсидии?

Мотивите партийните субсидии да не са толкова високи са рационални, като субсидиите се отчитат, но никой всъщност не задавал въпроса как всъщност се харчат парите. Това стана ясно от думите на политолога Димитър Димитров, който гостува в предаването "Денят ON AIR". 

"Имаме изхабяване на партийната система, хората не виждат смисъл да гласуват", подчерта пред Bulgaria ON AIR другият участник в дискусията - Светлин Тачев.

По думите на Тачев свалянето на субсидията до 1 лев означавало потърпевши да са основно малките партии, те щели да са ощетени от цялата история. 

"Тази субсидия е спирачка", категоричен бе той.

Според Димитров партията, която е на власт, имала огромното предимство да има влияние, тя можела да реализира определени  проекти по даден начин. 

Според анализаторите трябва да има контрол за разходването на парите не отвън, а бюджетите да бъдат публично обговорени. От думите им стана ясно, че не можем да очакваме диалог и постигане на съгласие между Румен Радев и Бойко Борисов в следващите месеци.

"Скандали като "Апартаментгейт" имат временен ефект, но не би могло да се сравняват с това, което се случи преди време с КТБ", подчерта в студиото Димитър Димитров. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК