fallback

Явор Хайтов: Трябва да се обръща внимание на лицата, които биват освобождавани от затвора

Бившият зам. министър коментира работата на МВР по залавянето на Стоян Зайков

31.05.2019 | 20:36 Автор: Ралица Братанова

След 20-дневно издирване Стоян Зайков беше открит от полицията и след престрелка с тях се самоуби.

След като стана ясно, че изтрелът, който е причина за смъртта му е от самоделна пушка, започнаха спорове възможно ли е сам да се простреля в торса. От МВР категорично отрекоха да са възпроизвеждали изстрели срещу издирвания.

Бившият зам.-министър на вътрешните работи Явор Хайтов коментира, че не допуска някой от висшето ръководство на министерството да хвърля лъжи в публичното пространство. По думите му трябва да се има предвид колко е била дълга цевта на пушката.

"Бих си позволил да се изкажа положително и с благодарност към служителите, които повече от 20 дни бяха там на пост, предприемаха какви ли не оперативни мероприятия, за да не допуснат да се случи най-лошото", каза Хайтов.

Той беше категоричен, че трябва да се обръща внимание на лицата, които биват освобождавани от българските затвори.

Според него винаги може нещата да се направят по-добре, но така се е случило и е важно, че изходът от ситуацията е донесъл спокойствие на жителите на Костенец.

Бившият зам.-министър на вътрешните работи коментира и случая в Силистра, където при демонстрация на МВР три деца пострадаха от пиротехнически средства и сега са с изгарания.

"Говори за пропуски в подготовката, за пропуски в обучението и това ме натъжава. Явно е, че трябва да се поработи доста по-сериозно по отношение на личния състав", коментира Хайтов в студиото на "Денят ON AIR".

Гледайте видеото! Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback