Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Правилният път пред Зеленски бил да гледа интереса на Украйна

На това мнение е политологът Георги Киряков

23.04.2019 | 21:07 Редактор: Ралица Братанова
Правилният път пред Зеленски бил да гледа интереса на Украйна

Володимир Зеленски спечели президентските избори в Украйна. Комедийният актьор без политически опит получи 73% от гласовете, като нанесе съкрушителен удар на сегашния президент Петро Порошенко, който получи едва 25,5%.

"Това, че си бил комик не те прави негоден за президент и политик. Ако това е било професията ти, не значи, че не може да имаш политическо призвание. Едното не определя другото", категоричен бе политическият анализатор Георги Киряков в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му украинците са се доверили на Володимир Зеленски, тъй като са искали да повярват на човек, който ще промени системата и ще се справи с циклещата от години корупция и трудна среда в Украйна.

"Единственият правилен път за новия президент е да се обърне към украинците. Да гледа повече към интереса на Украйна", заяви Киряков пред Bulgaria ON AIR.

Политическият анализатор коментира, че е важно какви ще са първите действия, които ще предприеме новият президент и дали ще изпълнява обещанията си, както и какъв ще бъде екипът му и дали те ще са проруско или прозападно настроени.

Според него Зеленски трябва добре да помисли, че е нужно да балансира между зависимостта на Украйна от руски ресурси и желанието на част от украинския народ тотално да се скъсат отношенията между двете страни.

"Наистина е много труден балансът между интересите, които клатят стабилността в държавата. Украйна ще продължи да има вътрешнополитически проблеми заради близостта си с Русия и желанието на САЩ и Европа да влияят в този регион", коментира Киряков.

Гледайте видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК