Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Лидерът на СДС: Европа има нужда от реформа

Цените няма да поскъпнат драстично след въвеждането на еврото, смята Румен Христов

19.04.2019 | 20:16 Редактор: Бойко Димитров
Лидерът на СДС: Европа има нужда от реформа

Европа има нужда от реформа. Това обяви лидерът на СДС Румен Христов в "Денят ON AIR".

Според него Европейският съюз трябва да бъде съхранен във вида, в който е създаден. Христов също така допълни, че България има нужда от влизане в еврозоната и поскъпването на цените при въвеждането на еврото няма да е толкова сериозно.

"Не е добре, че хората не чуват основните послания на партиите за евроизборите. Говорим за бъдещето на Европа и България. Те са свързани с политиките и платформата, които ще бъдат предложени от формациите. Ние искаме обединена Европа. Европейският съюз има нужда от реформи. Той трябва да бъде съхранен във вида, в който бе създаден. България спечели много от членството си в ЕС. Имаме договореност за 4,5 милиарда за следващия програмен период. Имаме нужда от влизане в еврозоната и Шенген. Няма да има поскъпване на цените след въвеждане на еврото, то ще е с някакви стотинки. Ще бъде безболезнено. Между 2 и 3 години ще изкараме в чакалнята на еврозоната", каза Христов.

Лидерът на СДС също така подчерта, че в момента Европа е заплашена от разпад, заради навлизането на крайнолеви и крайнодесни партии. Христов бе категоричен, че Съюзът на демократичните сили иска повишаване на пенсиите и заплатите на българските граждани.

"Ние подписахме споразумение с ГЕРБ за евровота. Европа е заплашена от разпад заради крайнолевите и крайнодесните партии, които набират сила. Това не е добре за Съюза. Трябва пълна мобилизация на тези избори. СДС вече формулира тезата - еврогражданин, с евродоходи. Искаме повишаване на БВП, пенсиите, заплатите", обясни Христов пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК