fallback

Румънците нямало да участват в триалога за пакет "Мобилност", второто четене ще е след време

Това обясни Георги Желязков от ВМРО

05.04.2019 | 20:12 Автор: Ивайло Николов

Европейският парламент прие на първо четене спорния пакет "Мобилност". Новите правила за международните превозвачи бяха одобрени в първоначалния им вид, след като внесените над 1000 поправки бяха отхвърлени анблок от евродепутатите.

Сега предстоят тристранни преговори между Европейския парламент, Европейската комисия и Европейския съвет. Ако те стигнат до компромис в рамките на следващите две седмици планът "Макрон" ще влезе за окончателно гласуване в пленарната зала на последната сесия на настоящия Европарламент в средата на април. 

Докато евродепутатите ни са на среща с транспортния министър на България Росен Желязков, Георги Желязков от ВМРО и сътрудник на евродепутата Ангел Джамбазки, коментира в студиото на "Денят ON AIR", че най-големият проблем на България се оказаха тримата български депутати в ЕП, които обаче не са присъствали на гласуването на първо четене.

Според Желязков през цялото време се е знаело, че този вот ще е много близък и е трябвало всички да направят необходимото, за да присъстват.

"Нещата около пакет "Мобилност" се случват непрекъснато и непрекъснато българските представители, поне част от тях - тези, които са по-активни, провеждат срещи с министъра и превозвачите, за да видим от тук нататък, накъде", каза Желязков. 

Пред Bulgaria ON AIR той увери, че планът "Макрон" ще се гледа на второ четене от следващите евродепутати, защото в този триалог румънските представители са казали, че няма да участват, а самият триалог може да продължи много време.

"Съвсем спокойно прокараха този пакет, без да вземат под внимание нито една от нашите поправки. Видяхме, че нито Макрон, нито Меркел са взели под внимание срещите с нашите управляващи", допълни още Георги Желязков.

По думите му вече много собственици на транспортни фирми у нас ги пререгистрират в чужбина, което пък изпълнява и целта на вносителите на този план и така данъците на българските фирми и тези от периферията на Европа, ще влизат в бюджетите на други държави, а България може да загуби 17% от БВП.

Росен Желязков отбеляза, че именно битката срещу пакета "Мобилност" е тази, в която не сме отстъпили от нашите интереси.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback