Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Скандалите в БСП и ГЕРБ може да направят ДПС победител на евроизборите, смята Николай Ненчев

Лидерът на БЗНС пък е независим кандидат за място в ЕП

29.03.2019 | 21:10 Редактор: Ивайло Николов
Скандалите в БСП и ГЕРБ може да направят ДПС победител на евроизборите, смята Николай Ненчев

По-малко от два месеца остават до изборите за нов Европейски парламент. След неуспешно дясно обединение, лидерът на БЗНС и бивш министър на отбраната Николай Ненчев ще се явява индивидуално пред избирателите.

В студиото на "Денят ON AIR" той определи политическата ситуация у нас като взривоопасна. По думите му у нас има тежка криза, а случващото се и постоянните скандали в ГЕРБ и БСП, носи негативи на цялостния евровот, защото ще бъдат отблъснати гласоподаватели, които биха дали вота си.

Николай Ненчев смята, че противопоставянето на Сергей Станишев, Елена Йончева и Корнелия Нинова в БСП е драматично и неразбираемо за много от хората, а отстраняването на Цветан Цветанов от ПГ на ГЕРБ може също да разстрои структурите на партията.

"Няма да бъда изненадан, ако на тези избори ДПС вземе изключително висок резултат. Те изглеждат най-силно мотивирани, най-силно мобилизирани. Ако продължават тези скандали, може би ще бъдем изправени пред обстоятелството ДПС да спечели за първи път избори в България. Ще доближи 20%. Казвам го с цялата си отговорност", заяви Николай Ненчев пред Bulgaria ON AIR.

Според бившия военен министър именно, ДПС са партията, която е най-добре подготвена за изборите. По думите на Ненчев, той не очаква конфликтите и скандалите да спрат до самите избори, което по думите му ще отблъсне много хора от урните.

Николай Ненчев посочи още, че отстраняването на Цветан Цветанов е било доста краен ход, а честата смяна на министри в правителството може да доведе до политическа криза в страната.

Бившият военен министър попита и кой ще потърси отговорност от невлизането на БСП в парламента.

"Политиката се прави на основата на тези и инициативи вътре в народното събрание. Когато си избран, трябва да отстояваш кауза и теза. Ние говорим за зловещ сценарии между БСП и президента Радев", заяви още Ненчев в ефира на "Денят ON AIR".

Според него държавният глава и левицата искат парламентарна и политическа криза у нас, а сега не е ясно дали в Народното събрание ще има мнозинство, защото организаторът на това е бил Цветан Цветанов, а не се знае дали Даниела Дариткова ще се справи, което не изключва и възможност за предсрочни парламентарни избори в България.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК