Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Управляващите сами правят скандали, народът ще даде присъдата си на евровота, смята социалист

Депутатът от БСП Христо Проданов е сигурен в победата на левицата

21.03.2019 | 20:08 Редактор: Ивайло Николов
Управляващите сами правят скандали, народът ще даде присъдата си на евровота, смята социалист

Темата с имотите на ключови политици от ГЕРБ се премести в кулоарите на парламента. Вчера стана ясно, че Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов са се сдобили с апартаменти на доста ниски цени от строителна фирма "Артекс". Самият Цветанов коментира създалата се ситуация, определяйки публикациите в медиите като поредна атака преди евровота през май, а премиерът Бойко Борисов заговори пък за имотното състояние на лица от левицата у нас. Президентът Румен Радев пък каза, че няма как да се очаква антикорупционната комисия, назначена от Цветан Цветанов, да разследва самия Цветанов.

С това се съгласи и народният представител от БСП Христо Проданов, който каза, че управляващите продължават да предизвикват гейтове и скандали, които пречат на дебатите за политики и подчерта, че присъдата за това ще бъде дадена вота на гражданите на предстоящите избори за Европейски парламент.

"Това е тактиката от много години на ГЕРБ, когато има нещо реално като факти и доказателства, те се връщат през комунизма и през отминали времена. Това е абсурд", каза Проданов в студиото на "Денят ON AIR"

Народният представител каза, че е убеден, че БСП ще спечели надпреварата за повече места в Европейския парламент с лидер на своята листа - Елена Йончева.

"Елена е символ, тя е знаме на борбата против корупцията, което е доказателство всеки един ден. Всеки един ден излизат сделки и корупция около това управление. Елена е борец, тя стана символ на тази борба през последните 2 години, затова смятам, че доста голяма част от българските граждани ще дадат подкрепата си за нея", заяви Христо Проданов пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът допълни още, че дали Сергей Станишев ще попадне в листата, ще се реши отново чрез вътрешно гласуване.

Той определи БСП като демократична партия, в която всичко се решава от Национален съвет и подчерта, че това е разликата с ГЕРБ, където по думите на народния представител, става каквото нареди Бойко Борисов и всички го слушат.

За пример той даде обявяването на коалицията между ГЕРБ и СДС за евровота и това, че Борисов наредил да се дадат две места в листата на хора от новия им коалиционен партньор.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК