Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от БСП: Този парламент е изчерпан, обществото отдавна загуби доверие в него

Така не може да се управлява държава, отсече депутатът Явор Божанков в "Денят ON AIR"

20.03.2019 | 20:23 Редактор: Василена Василева
Глас от БСП: Този парламент е изчерпан, обществото отдавна загуби доверие в него

"БСП категорично заяви условията, при които ще се върне в пленарна зала. Също така ясно посочихме и причините, поради които напуснахме Народното събрание. За нас този парламент е изчерпан, а проблемите имат много дълбоки корени". Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Явор Божанков.

По-рано днес председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и зам.-председателят на "БСП за България" Драгомир Стойнев си размениха остри реплики в парламента. Цветанов покани Стойнев на срещата с "Воля" и депутатите на Веселин Марешки, която се проведе в НС. Мотивът - да се убеди, че няма нищо скрито-покрито и никаква сделка.

"В момента не става въпрос за един или друг закон, или пък за някаква промяна. Става въпрос за това как се управлява държавата ни. Правителството няма едно стабилно решение, което да не е прегласувало още на следващия ден под някакъв натиск. А така не може да се управлява държава", коментира още гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Пред Bulgaria ON AIR Явор Божанков допълни, че големият въпрос оттук нататък е какво ще се случи със "сринатото доверие на обществото в институциите, с апатията на гражданите в цялата политическа система".

Вижте видеото с целия разговор!

Харесайте ни във Facebook ТУК.